ترموستات دیجیتال چیست ؟

ترموستات دیجیتال چیست؟

ترموستات یا دماپا وسیله ای برای کنترل دمای محیط در محدوده مشخص شده است. در واقع ترموستات دیجیتال EMT در مرحله اول دمای محیط را اندازه گیری می کند، سپس با استفاده از سیستم برنامه ریزی شده و الگوریتم ها، آنچه اندازه گیری شده را با دمای مطلوبی که توسط کاربر مشخص می شود، مقایسه می نماید.

تا زمانی که دمای محیط در رنج مطلوب باشد، هیچ اتفاقی نمی افتد. اما اگر دما بیشتر از میزان تعیین شده برای ترموستات دیجیتال باشد، ان دستگاه با استفاده از رله ها و کنترل کننده های خود سیستم سرمایشی را فعال می کند و شدت آن را بسته به میزان اختلاف دمای واقعی با دمای مطلوب تنظیم می نماید. این روند تا جایی ادامه پیدا می کند که دمای محیط تا سطح قابل قبول برای کاربر پایین بیاید..

عکس این اتفاق هم می تواند بیفتد. یعنی در زمستان، اگر چنانچه دمای محیط بیش از حد کاهش یابد و محیط خانه سرد باشد، اینبار ترموستات سیستم های گرمایشی را وارد عمل می کند تا دمای مطبوع بدست بیاید.

از نمونه های مختلف ترموستات در دستگاه های مختلف استفاده می شود. برای مثال می توان به کنترل دمای یخچال و ماروکویو اشاره کرد. در هر دو این دستگاه ها کاربر دمای مورد نظر خود را تعیین می کند و در ادامه ترموستاتِ تعبیه شده در این سیستم ها دمای داخل را مطابق با خواست کاربر تنظیم می نماید.

اما ترموستات دیجیتال EMT به صورت خاص برای کنترل دمای محیط خانه و اداره طراحی شده است. کابر می تواند با استفاده از صفحه تاچ این ترموستات دیجیتال، یا با استفاده از کنترل از راه دور و یا حتی گوشی موبایل، دمای مورد نظر خود را تعیین کند و بقیه کارها از قبیل اندازه گیری دمای محیط و کنترل اتوماتیک سیستم سرمایشی-گرمایشی را ترموستات انجام می دهد.

ترموستات های دیجیتال می توانند با کنترل فن کوئل ها، داکت اسپلیت، کنترل مشعل ها، جت هیترها، یونیت هیترها و انواع دستگاه های برودتی و حرارتی دمای مطبوع و فضایی آرامش بخش برای اعضای خانواده به وجود بیاورند.

ترموستات هوشمند

همانطور که از اسم آن بر می آید دارای قابلیت برنامه ریزی و حتی یادگیری هستند. بگونه ای که می توانند دمای محیط را با توجه به سبک زندگی شما تغییر دهند. این وسیله هوشمند می تواند با توجه به رفتارهای گذشته شما دماهای مختلفی را برای شب و روز به عنوان دمای مطلوب در نظر بگیرد. و یا با توجه به ساعات ورود و خروج شما از منزل، سیستم های سرمایشی و گرماشی را خاموش یا روشن و کنترل کند.

.

این موضوع نکات مثبت زیادی هم برای کاربرها به همراه دارد. نکاتی از قبیل:

برنامه ریزی آسان

ترموستات های دیجیتال بسیار کاربر پسند هستند.این ترموستات ها معمولا طوری طراحی می شوند که هر کاربر به سادگی بتواند تنظیمات مورد نظرش را اعمال کند و سردرگم نباشد.

صرفه جویی در مصرف انرژی

استفاده از ترموستات دیجیتال هوشمند، جزئی از فرایند هوشمندسازی ساختمانهاست که به سرعت در حال پیشرفت است. یکی از مهمترین مزایای هوشمند سازی ساختمان، صرفه جویی در مصرف انرژیست.

این دستگاه با پیشگیری از روشن ماندن بیش از حد و غیر ضروری سیستم سرمایشی و گرمایشی، مانع مصرف بی موردِ انرژی می شود و این موضوع علاوه بر اینکه از نظر محیط زیست نکته بسیار مثبتی است، باعث می شود هزینه های ناشی از مصرف انرژی در یک خانه به شدت کاهش یابد.

 

طراحی و دیزاین خانه

با توجه به طراحی زیبا و ظاهری شیک، استفاده از ترموستات لمسی می تواند در طراحی فضای آرامش بخش و لوکس کمک زیادی کند.

 

دسته بندی ترموستات ها

ترموستات ها را می تواند از جنبه های مختلف دسته بندی کرد.

از نظر ولتاژ مصرفی:

  1. ولتاژ پایین
  2. ولتاژ شهری

از نظر عملکرد:

  1. قطعی
  2. وصلی
  3. تدریجی

با توجه به شکل ظاهری و سیستم کاری:

  1. دیجیتال
  2. آنالوگ

نوع سنسور:

  1. بیمتالی
  2. فانوسه ای
  3. رئوستا
  4. دیافراگمی

از نظر فصلی:

  1. زمستانی
  2. تابستانی
  3. دوفصل

اشتراک گذاری

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید
شما هم می‌توانید در مورد مطلب نظر بدهید.

برای ثبت نظر، از طریق دکمه افزودن دیدگاه جدید اقدام نمایید.

وحید یارمحمدی

مرداد 21, 1401

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

سلام ، کنترلر های دمای موجود در سایت ، آیا در فواصل زیاد سنسور از دستگاه هم جواب میدهند یا نه ؟؟؟

masoud shoeiby

مرداد 21, 1401

آیا این نظر به شما کمکی کرد؟

بله ، برای فواصل زیاد ، بهتره از کنترلر Esb500 شرکت استفاده کنید که مدل Pro آن از 7 سنسور PT100 پشتیبانی میکنه . در فواصل بالای 100 متر هم به راحتی جوابگو می باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *