کنترل دما و رطوبت در سالن پرورش قارچ

کنترل دما و رطوبت در سالن پرورش قارچ

اهمیت کنترل دما و رطوبت در سالن پرورش قارچ روز به روز بیشتر می شود . مصرف قارچ در سال های اخیر نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی داشته که مستلزم تولید بیشتر است . تولید قارچ کاری ساده است ولی نیازمند رعایت اصولی می باشد. یکی از مهمترین مسائل در پرورش تجاری قارچ کنترل دما و رطوبت سالن پرورش قارچ می‌باشد. در صورتی که میزان دما و رطوبت سالن بدرستی مدیریت شود، میتواند هم در میزان مصرف انرژی و هم در بازدهی محصول تاثیرگذار باشد.

هر نژاد و گونه قارچ، برای اینکه بتواند رشد ایده آل خود را داشته باشد، باید در بهترین شرایط محیطی قرار گیرد. هدف از کنترل شرایط محیطی، ایجاد وضعیت مناسبی برای قارچ و رسیدن به بهترین عملکرد است. از جمله فاکتورهای محیطی که تاثیر بسزایی در تولید و افزایش عملکرد دارد، مسئله تهویه  و کنترل دما و رطوبت سالن کشت قارچ است.

 

دمای مطلوب سالن پرورش قارچ

تولیدکنندگان حرفه‌ای و موفق در پرورش قارچ معتقد هستند که دما مهم‌ترین عامل در پرورش قارچ است. دما در هر مرحله از پرورش قارچ دامنه ی خاصی دارد. پس تنظیم دمای سالن قارچ ضرورت دارد. دمای مطلوب برای رشد قارچ ۲۳-۲۵ درجه سانتی گراد است،

 

اگر درجه حرارت سالن قارچ کم و زیاد شود چه می‌شود؟

دماهای کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد منجر به کاهش رشد میسیلیوم ها و دماهای بیشتر از ۳۰ درجه سانتی گراد منجر به مرگ میسیلیوم ها می شود.

دما  بر درصد برداشت محصول، کیفیت محصول، شیوع و انتقال برخی از بیماری‌ها و یا حتی ناهنجاری‌های قارچی موثر است. در یک قاعده کلی هر ۱ درجه سانتی گراد تغییر درجه حرارت حدود ۲% کم باری ایجاد خواهد شد.

 

تاثیر و نقش دما در مراحل پس از برداشت قارچ

کنترل و مدیریت دمای قارچ پس از برداشت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است خصوصا محصولی که برای صادرات انتخاب شده است.
بعد از برداشت بلافاصله عملیات سرد کردن قارچ‌ها صورت می­گیرد. تأخیر در انجام این امر منجر به افزایش فساد در قارچ‌های برداشت‌شده می‌شود. به این روش پیش ­سرمادهی می­ گویند. در پیش سرمادهی دمای محصول را به مدت ۵ ساعت به ۲-۴ درجه سانتی گراد می‌رسانند. در این روش، کیفیت قارچ‌هایی که برای صادرات یا انتقال به مناطق دورتر ارسال می شوند، حفظ می‌شوند.

 

اثر رطوبت سالن در پرورش قارچ

میزان رطوبت نیز همانند دما در در پرورش قارچ از معیارهای و پارامترهای مهم می باشد.

رطوبت موجود در سالن نباید از ۸۰ درصد کمتر شود ، این مورد بخصوص در دوران پرورش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

میزان رطوبت سالن پرورش قارچ نیز باید به طور منظم کنترل گردد.

 

راهکار کنترل دما و رطوبت سالن پرورش قارچ

شما میتوانید با دستگاه ESA-B1000 / ES-B500 / ES-B200  گروه صنعتی اصاکو با توجه به شرایط موجودو نیاز به تعداد و نوع سنسورهای موردنیاز دمای سالن و رطوبت سالن پرورش قارچ خود را کنترل نمایید و در صورت عبور دما از آستانه های مجاز از اپلیکیشن نوتیفیکیشن دریافت کنید و یا از طریق SMS از آخرین تغییرات باخبر شوید.

 

 

اشتراک گذاری

در whatsapp به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *